Tuesday, 1 April 2014

Sunday, 2 March 2014

Giveaway Ainruslee In D'Blog


 http://celotehbudakkechiq.blogspot.com/2014/03/giveaway-march-ainruslee-in-dblog.html
psstt * xda akaun insta ^^

Assalamualaikum..

Klik banner kalau nak join yer...

Tamat:20 March

Give Away Birthday Akiff



Assalamualaikum.. 
 http://marqiscareno.blogspot.com/2014/02/give-away-birthday-akiff.html


Jemput join yer...klik banner only ^___^

Tamat : 20 Mac 2014

Untuk Dik Akiff, semoga menjadi anak yang soleh dan mampu menjadi anak yang mampu menyejukkan hati ibu... Semoga dik Akiff dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dan sentiasa sihat selalu.. semoga dik Akiff menjadi seseorang mampu membanggkan hati orang tua yaa.. Amin ya RabbalAlamin... (^_____^)

Segmen Simple Mimple

 http://fqaakmal.blogspot.com/2014/02/segmen-simple-mimple.html

Assalamualaikum 

Klik Banner kalau nak join yer ^___^

Giveaway [1] : FanPage Publishing by yanapinkblossom.blogspot


Assalamualaikum...

Klik Banner kalau nak join yer ^____^


 http://yanapinkblossom.blogspot.com/2014/03/giveaway-1-fanpage-publishing-by.html



HADIAH :
1x Thumb Drive TOSHIBA 8GB
1x Sibyl Earphone (Pink)
1x USB Notebook/PC LED Light
1x SKII Signs Eye Mask
1x Skin Food Shea Butter Facial Mask Sheet
1x Carrot Collagen Eye Sheet
1x Multipurpose Marker Straps
(*Gambar-gambar hadiah akan diupdate kemudian.....)

Nazirahnyerr miniGA sempena 3rd Anniversary

 http://nazirahnyerr.blogspot.com/2014/02/nazirahnyerr-miniga-sempena-3rd.html

Assalamualaikum...

Jemput Join ^___^

Klik banner only

The Superpapaya Giveaway!



Di mulakan dengan Bismillah..

The SuperPapaya Giveaway! 


*Banner credit to AIN*

Antara hadiah yang bakal dimenangi:

Dress & Blouse | Shawl | Pashmina | Vcoa Treenea | Cookies | Notebook | Keychain | Shiseido Mask | Topup | Header & banyak lagi!

Ditaja oleh:

Adda Wellness | Lilly Lolly | Syofia | Butique4u | Farisah Home Delight | JOM Singgah Shoppe | LoveeWhitee | Saljiah Craft | Inner Scarf | 2Paradise's Shop | Dila | Elvee Exclusive Closet | Huda Collections | Ain Aina | Delfirastlye | Hijabzone7 | Azurah | Lolipoppoppop

Due Date: 25.3.2014 (10.00 p.m)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Review Khas Elvee Exclusive Closet

Elvee Exclusive Closet merupakan online shopping yang menjual barangan wanita yang sangat superb! seperti dress, handbag, shawl dan banyak lagi dengan menawarkan harga yang sangat berpatutan iaitu sekitar RM 25 - RM 95 sahaja!  Di mana lagi nak dapatkan brangan yang diingini dengan harga yg begitu berpatutan? Mestilah di Elvee Exclusive Closet!



Kepada yang berminat boleh lah terus contact Elvee Exclusive Closet di Facebook.





Saturday, 1 March 2014

2 Topup Giveaway Contest

 http://dumtaradumdum.blogspot.com/2014/02/2-topup-giveaway-contest.html


Assalamualaikum


jemput join..

klik banner di atas ^___^

Superb Giveaway By Miss 1826


Jemput join ramai-ramai!!



klik banner untuk join 

Antara hadiah yang menarik:

dress | baju kurung fishtail | tudung | baju | bracelet | barangan blog | topup | handmade craft | 
review bog | bloglist

dan pelbagai lagi hadiah.

mencari lebih 70 orang pemenang!!

Link share page NFH Boutique Gallery (wajib letak): 


Link share page KPOP SHOPP (wajib letak): 



GA ini turut disponsor oleh:

NFH Boutique 


Butik Sofeafiqa



dan 

Red Cherry House


Share link:
Page Kpop Shop (tekan link)
Page NFH Boutique

Monday, 24 February 2014

Monday, 3 February 2014

Giveaway 5K Dunia sebenar Shida

Assalammualaikum, peace upon you.
http://www.duniashida.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
Dijemput semua memeriahkan lagi Giveaway 5K Dunia sebenar Shida (klik banner untuk join) dengan hadiah yang cukup banyak dan lumayan serta syarat sangat mudah. Terima kasih juga kepada para Penaja yang sudi menaja untuk giveaway kali ini dan mereka adalah :
Kategori Blogger : 
Kategori Onlineshop :

1st Giveaway by Nur Lovekasih blog

 http://mylovekasih.blogspot.com/2014/01/1st-giveaway-by-nur-lovekasih-blog.html

Assalamualaikum korang..

jemput join GA dari Kak Nurullai

Syaratnya pun mudah jugak ( ^____^)

Tamat: 11/2/2014 (Klik benner kalau nak join yer )

Hadiah yg ingin dimenangi: Blouse


Tentang Blog beliau:

Sebelum nak buat review, kenalah kenal dulu tuan blog...kan??kan?? ^___^  oke..guys, ini adalah sedikit pengenalan tentang beliau :))))

Dah kenal?? jom mulaa review..yuhuuuuu



1st Time masa terjah blog ni kan, sye rasa blog kak Nur ni sangat ringan tau..bila amati betul2... beliau tak letak banyak sangat gadget di bahagian sidebar.. sebab tu ringan.. tak caye ker?? haaa ni bukti dia... hehe

>>


>>


>>



>>




>>>>>>>>


Right click  untuk tumbesaran :D.. Speed blog Kak Nur

Pemilihan Font tulisan pun oke jugak..tak terlalu kecik atau besar gedabakkkk sangat.. yang sedang-sedang saja.. jadi pembacaan sye pun tak terganggu spt sesetengah blog lain terutamanya pengguna blogskin...huhu, maaf yer pengguna blogskin..terlalu berterus terang pulak..huhu  ^__^

Bila tengok header blog beliau.. rasa suasana kekeluargaan.. ada gambar husband and 3 anak beliau kat header tuuu...

alololo...comel kan?? :))))

Attribution / footer bahagian bawah pun kreatif...



Sedikit cadangan :

adeh, blog sye pun x ler cantik mana..inikan pulak nak bagi cadangan utk blog orang..huhu, maluuuu rasanya,,,emmmm, tapi  nak bagitau jugak..hihi...untuk Kak Nur, sedikit cadangan dari sye...

1) Letak senarai bloglist utk lebih merapatkan ukhwah kpd bloggers yg selalu singah kat blog akak..

2) Letak scroll dikotak komen..supaya kotak komen tak memanjang terus ke bawah..


Sekian saja sedikit review dari http://mylovekasih.blogspot.com/



P/s:Korang pun join lah sekali..klik banner kat atas jer... ^^




Meaningful Birthday Giveaway By Yaya

 http://misteriomuchacha.blogspot.com/2014/01/meaningful-birthday-giveaway-by-yaya.html

Assalamualaikum..

Jom support GA nih

Klik banner kalau nak join yer

Tamat: 10/feb/2014 ^___^

Daya The Sixth's Giveaway

Assalamualaikum sahabat (:

Mari meriahkan Giveaway pertama Daya hehe


<< Klik banner untuk join >>

Giveaway Santai Hunyeda

 http://hunyieda.blogspot.com/2014/01/giveaway-santai-hunyeda.html
 Salam..
klik banner kalau nak join
Tamat : 7 februari 2014

Gambar Pooh pilihan:

Comel tak?? hahaha :P

1ST MINI GIVEAWAY 2014 BY SHAD

1st Mini Giveaway 2014 by Shad

Greetings and Assalamualaikum to all. Hasrat Shad nak buat Giveaway 
untuk tahun 2014 ni akhirnya tercapai jugak. Jemput semua join ya.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah :

Power Bank x1
T-shirt x1
Novel x2
Long Necklace x1
Shawl x1
Bracelet x4
Ellips Hair Vitamin x2
Fridge Megnet x1
Top-up RM5 x10
Top-up RM10 x3

Lima peserta pertama dan terakhir dapat hadiah misteri!



IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014


  Assalamualaikum..

jemput join

Klik banner yer :)
 http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2014/02/intanberlian-mega-giveaway-2014.html
Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-

1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014 dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry
 5) Hantar link entry u all ke kotak komen entry ini
 6) Nak lagi senang, copy je entry ni.. (",)

TARIKH TUTUP : 16 FEBRUARI 2014
KLIK SINI JIKA NAK TENGOK HADIAH 
PEMENANG DIPILIH SECARA CABUTAN BERTUAH.. ALISHA YANG AKAN CABUT UNDI (",)

P/s : Terima Kasih sebab sudi join IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014 (",)

2ND GIVEAWAY BY NABILAMEDAN


2ND GIVEAWAY BY NABILAMEDAN


Tekan Banner diatas untuk sertai giveaway ini. Giveaway ini mendapat tajaan daripada Hazwan Hairy, Zara Nurhaidah, Akma Khaieri, Emas Putih, Ieta Mad Sa'ad, Nur Shuhada Abdullah, Julia Jamaludin, Amirul Syahnaz dan Blog Eita. Giveaway ini dianjurkan oleh Nabila Medan.
Top Refferal bakal membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM50. Hadiah bagi kategori cabutan bertuah ialah seperti Wang Tunai RM100, Wang Tunai RM20, Bag, Shawl Satin, Shawl Glitter, Novel, Havoc Tshirt, Geek Tshirt, Wolf88 Tshirt, Topup, Kasut, Rantai dan juga Subang. Sebanyak 15 orang pemenang bertuah dicari bagi memenangi hadiah-hadiah tersebut. Giveaway kali ini mencari seramai 16 orang bagi mendapatkan hadiah dalam kategori top refferal dan juga kategori cabutan bertuah.


Tamat:  10 februari 2014

January Giveaway by Vidolaaa


Klik banner untuk join

TOP REFERRAL PERTAMA DAPAT PILIH 5 HADIAH ! 
TOP REFERRAL KEDUA DAPAT PILIH 3 HADIAH ! 

Antara hadiah yang ada : Muslimah Tshirt | Tudung | Pretzel | Blouse + Skirt | Chocolate Drinks | Dress | Peplum | Mustache Brooch | Eye liner | Shiseido Mask | Shawl

Link facebook : *Wajib letak
Link Twitter : *Kalau ada
Link instagram : *Kalau ada
Link share page NFH Boutique Gallery : *Wajib letak
Link share gambar AHR Boutique :  *Wajib letak
Link promote instagram Bloom Closet : *Wajib letak

Link review Colourfull Shop Shop : *Kalau anda review
Link share page Colourfull Shop Shop : *Kalau anda share
Senaraikan 5 hadiah yang diingini : *Wajib letak


Tamat:  5Februari 2014

Tuesday, 14 January 2014

february special giveaway by humai, iera & fasihah


Assalamualaikum dan salam sejahtera

http://littlesweetiexoxo.blogspot.com/2014/01/february-special-giveaway-by-humai-iera.html

Jemput join GA by Humai ^^

Klik banner okey kalau nak join
Tamat: Bila-bila masa jer Humai nak

Link FB sye : https://www.facebook.com/mioko.sasuke

Exclusive Giveaway By Mieya Atiera

Assalamualaikum :)

klik banner untuk join.
Sebanyak 107 hadiah menanti pemenang bertuah.
(
klik untuk ketahui senarai hadiah)





Giveaway 2014-teka barang



Assalamualaikum korang  :)
 http://suanazhar.blogspot.com/2014/01/giveaway-2014.html

klik banner kalau nak join yer...

Saya Teka:
1) Hohoho Horlicks...
2) Beras
3) Tepung Gandum.






segmen simple giveaway by cik garam


Assalamualaikum..

 http://maznah7134.blogspot.com/2013/12/segmen-simple-giveaway-by-cik-garam.html
Klik banner kalau nak join yer :)

Hadiah:
Topup RM 10X2
Bloglist x4

Monday, 13 January 2014

Giveaway January by fifiyfitrianiee

Assalamualaikum :)



http://fifiy-fitrianiee.blogspot.com/2014/01/giveaway-january-by-fifiy-fitrianiee.html


Klik bannerkalau nak join yer..
Tamat:  18 januari 2014
Syarat pun mudah tau!! :)

Sunday, 12 January 2014

GA Tip-Top Bloglist Ibu 2014

Assalamualaikum..

klik banner kalau nak join yer :)

 http://mahligaikasihaifaa.blogspot.com/2014/01/ga-tip-top-bloglist-ibu-2014.html

Tamat: 30 januari 2014

New Year Giveaway by FD & FariqanAfina



Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Novel x 1, face towel x 1, door stopper x 1, contact lens (power 0) x 1, bookmark dari Langkawi x 2, Smurf Shoes Hp Plug x 2, sabun susu beras x 1, 2 pcs shiseido mask x 1, topup RM10 x 2, topup RM5 x 2, set note clip x 2, set pen & keychain x 1, facial cleanser by Face Shop x 2, dua helai tudung bawal plain x 1, hadiah misteri x 1, felt brooch x 5, dan bookmark untuk 10 peserta terawal dan terakhir.

New Year Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Fariqan Afina, Syamimi Al-Fatihah, Airis Arissa, Nadratul Syazwana, Azyan Ramle, Syiera, Aiman Aziz, Azwar Syuhada, Lienda Liedot, Nur Farahain, Yumida, Fhatin Amelia, Coretan Mambang, Hatin Athirah, dan Little Khalifah.


Tamat 25 Januari 2014, 10 Malam.

New Year Giveaway by FD & FariqanAfina



Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Novel x 1, face towel x 1, door stopper x 1, contact lens (power 0) x 1, bookmark dari Langkawi x 2, Smurf Shoes Hp Plug x 2, sabun susu beras x 1, 2 pcs shiseido mask x 1, topup RM10 x 2, topup RM5 x 2, set note clip x 2, set pen & keychain x 1, facial cleanser by Face Shop x 2, dua helai tudung bawal plain x 1, hadiah misteri x 1, felt brooch x 5, dan bookmark untuk 10 peserta terawal dan terakhir.

New Year Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Fariqan Afina, Syamimi Al-Fatihah, Airis Arissa, Nadratul Syazwana, Azyan Ramle, Syiera, Aiman Aziz, Azwar Syuhada, Lienda Liedot, Nur Farahain, Yumida, Fhatin Amelia, Coretan Mambang, Hatin Athirah, dan Little Khalifah.


Tamat 25 Januari 2014, 10 Malam.

First Giveaway By Farrah Hanim

ASSALAMUALAIKUM :)

 http://farrahs-le-moustache.blogspot.com/2013/12/first-giveaway-by-farrah-hanim_22.html


Klik banner kalau nak join..

member bertuah  kena tag: ^__^

AlyaniMatshah first giveaway

BISMILLAHIROHMANIROHIM


buat pertama kalinya saya AlyaniMatshah nak buat giveaway sempena azam 2014 untuk kembali aktif dalam dunia blog ~

syarat2 penyertaan ialah :

1 : follow blog ini {link}
2 : Add G+ {link}
3 : klik link iklan ne {link}
4 : buat satu post entri yang bertajuk ' AlyaniMatshah first giveaway '
5 : letak link dan banner post ini dalam post entry anda.
6 : sila letak link post entry anda.. didalam ruang komen dibawah


setiap penyertaan... blog AlyaniMatshah akn follow anda kembali =)

mula 8 JANUARI 2014 hingga 31 JANUARI 2014

AlyaniMatshah mencari 3 post BERTUAH untuk di beri reload RM10 =)

GIVEAWAY MY 1ST ANNIVERSARY BLOG

Assalamualaikum :)



 http://lindalyn2012.blogspot.com/2013/12/giveaway-my-1st-anniversary-blog.html
Klik banner kalau nak join okey 
Tamat: 31 Januari 2014

Sunday, 5 January 2014

super awesome new year Giveaway by Miss English


Assalamualaikum :)


 http://kisahnadiah.blogspot.com/2014/01/super-awesome-new-year-giveaway.html
Klik banner kalau nak join yer..
Due Date: 1.1.2014- 7.1.2014


Kenangan dengan blog sye ni belum cukup banyak lagi..sebabnya blog ne pun belum setahun jagung :).. Walaupun blog ni ringkas, tapi inilah yang melambangkan diri sye yg sebenarnya..sye sayang blog sye! :D

Saturday, 4 January 2014

1ST GIVE AWAY BY PINGJE.ORG

Assalamualaikum..


Tentang Pingje.org:

Laman pingje.org telah dibina pada nov 2012 dan telah dilancarkan pada awal tahun 2013. 

Pingje.org telah diusahakan oleh seorang blogger dan dua rakan lain yang sudah sekian lama berkecimpung dalam dunia IM dan mempunyai 5 website/blog termasuk pingje.org. 

Pingje.org Adalah laman perkongsian artikel-artikel blogger seluruh malaysia dan juga di luar malaysia.segala artikel yang blogger kongsikan disini akan disimpan dan tidak akan dijual kepada mana-mana pihak kecuali dari keizinan sumber artikel itu sendiri.. 

Pelancaran laman pingje.org telah diterima hangat oleh para blogger-blogger tempatan dan sedikit dari blogger luar.dengan hanya 2 minggu pelancaran pingje.org menerima lebih 300 blogger berdaftar dan sehingga kini jumlah tersebut semakin meninggat dan terus meningkat. 

Laman pingje.org setelah beberapa bulan dalam pembaikan,kini sudah siap sepenunyanya.oleh itu,jika ada sebarang kemuskilan,tidak puas hati,saraanan,masaalah atau apa sahaja sila kemukakan di bahagian Contact Us yang ada di page laman ini


Super Special Giveaway by Alya Yaya


Assalamualaikum :)

 http://alyaa302.blogspot.com/2013/12/super-special-giveaway-by-alya-yaya.html

Klik banner untuk join

TOP REFERRAL DAPAT PILIH 10 HADIAH !
SEMUA PESERTA DAPAT HADIAH !

Antara hadiah yang ada : [ Kesemua hadiah berjumlah 121 dan akan bertambah]

Wang pos RM50, RM30 x2, Fishtail dress, Polka dot peplum, Topi style Siti Nurhaliza, Dress, Couple Pillow, SNSD & Infinite T-shirt, Magic Cream, Shawl, Tudung, Keychain, Seluar Paloza dan banyak lagi !

Link share fanpage : Boleh rujuk SINI untuk tahu cara dapatkan link
Link review Jelitawani's : [ Buat entry lain kat blog ]
Nama penuh kat WhoHAA! :


Senaraikan 10 hadiah yang diingini :  Pashmina, Dress RM85, Baju RM 49, Peplum Polka Dot, Headband, Jam RM 80,  Couple Pillow, Blouse, Teddy BearPink, Seluar Palazzo,




Syarat Tambahan:

 Share Page :

Review Page Jelitawani's: (tekan sini)

Akaun Whoaaa:  -



Review Page Jelitawani's


Assalamualaikum..

kali ni, sye nak review satu  page yang tidak asing lagi bagi penggemar fesyen yang sukakan kelainan terutamanya dalam berhijab. Korang pernah dengar tak Page Jelitawani's?? Kalau belum, korang dialu-alukan untuk melihat sendiri koleksi busana dan aksesori dari page ni … Tekan Sini

Page Jelitawani's

            Antara produk yang dijual melalui Page Jelitawani's ini ialah aneka tudung bawal, Halfmoon, shawl, inner, neck, scarf dan macam2 lagi. Pokoknya, Pelbagai fesyen hijab boleh didapati melalui  page Jelitawani's..


Antaranya ialah:

Halfmoon Sakura
 (pelbagai  jenis  pilihan Warna Ada)


shawal cotton Syuha &Shawal Sateen Aina
(Pelbagai  jenis Pilihan Warna)


Photo: Bawal ala Aidijuma

Kod : BAJ 1

Harga : RM23

* free postage *
Bawal Ala Aidijuma

Bawal Polkadots
(Pelbagai jenis pilihan Warna)



Gambaran inner yg terdapat diPage Jelitawani's:

Pelbagai Jenis Inner  aneka warna dijual!

 Page Jelitawani's  bukan saja menyediakan aneka jenis tudung, malah  pelbagai cardigan  dan blouse juga turut dijual melalui page ini! Jadi memang rugi bagi kaum hawa diluar sana yang masih belum likes page ni. 


Nak yang ini??




Atau yang ini???



Ataupun yang ini??


Kan dah kata..
mesti korang rambang mata nak pilih.. :D


Korang tak payah memenatkan diri ke hulu dan ke hilir mencari  tudung atau cardigan yang up2date.  Just santai2  depan laptop sambil makan cekodok pun buleh sambil tuh  bolehlah buka  page Jelitawani's. Nah, disitu korang bolehlah  home shopping ^___^



More Information About Jelitawani's Page:

Email:  Jelitawanis2012@gmail.com
Sms/Whatsapp: 0122964302
Official Website:  http://jelitawanis.blogspot.com/